Bommar & bojar

För att få bra ordning i hamnen eller den ”privata” parkeringen är bommar ett utmärkt alternativ.

 

Y-bommen följer vattenståndet så att förtöjningar alltid hålls sträckta. Båten förtöjs närmare bryggan vilket underlättar ombord- och ilandstigning. Fri vattenyta i hamnen, utan bojar och andra hinder, underlättar manövrering och angöring.

 

Samtliga delar i de olika Y-bommarna är utbytbara och finns som reservdelar. Bommar finns i längder från 4,5 upp till 10 m.

 

Hela vårt sortiment av bommar, bojar och tillbehör/reservdelar finns att se i vår webbshop.

Produktöversikt Y-bommar och Bojar

Y-bom

Båtbommen är tillverkad i varmgalvaniserad stålprofil. Komplett med flottörer, plastlister samt valfria bryggfästen. Vinkelfästen som du skruvar direkt i bryggan med medföljande franska träskruv alternativt T-järnsfästen som gör båtplatserna flexibla. Vid val T-fästen tillkommer T-järnsskena att först montera i bryggan.

Reservdelar

Reservdelar och tillbehör

Vi har alltid reservdelar till Y-bommar på lager. Bryggfästen, pontonrör, linhållare, flottörer, lister och röraxlar, renovering/ombyggnadssatser. Kom in i butiken eller beställ i vår webbshop!

Bojar

Örnboj och Albatrossboj

Våra bojar har ett ytterhölje av slagtålig polyetenplast som är fyllt med polystyrenskum.

Vid en kollision eller annan åverkan har bojen fortfarande full flytkraft även om ytterhöljet skulle skadas.

Polystyrenskum är en freonfri och återvinningsbar cellplastkvalitet med mycket goda flytegenskaper.Polyetenplast är ett miljöanpassat och återvinningsbart plastmaterial som länge använts i marin miljö.

Bojen är utrustad med varmgalvaniserad rör-ten, vilket underlättar justering av kättinglängden. Tenen som levereras lös tillsammans med bojen monteras enkelt i samband med utläggning.